Beer gaat op reis

 

 

Nieuwsbrief stichting QEM april 2017

In 2013 bracht het Utrecht String Quartet de prachtige cd Children’s Album opus 39 van Peter Tsjaikovski uit. Tsjaikovski schreef zijn ‘Album voor de jeugd’ met zijn neefje Bobik in gedachten. Hij vertaalde de fantasiewereld van een kind in muziek. De bewerking voor strijkkwartet is zo mogelijk nog fantasievoller dan het origineel voor piano. Een veelkleurige klankwereld transporteert de luisteraar naar een fantasiewereld vol verhalen. Tsjaikovski tovert alle facetten van het leven – ‘la vie en miniature’ – om in wonderlijke klanken. Het Utrecht

String Quartet heeft in 2013 een tweede cd uitgebracht met muziek van Pjotr (Peter) Iljitsj Tsjaikovski met daarop o.a. een bewerking voor strijkkwartet van Tsjaikovski’s

Children’s Album. Deze 24 miniatuurtjes met een grote verbeeldingskracht inspireerden beeldend kunstenaar Rob van den Broek tot het project ‘Beer gaat op reis’.

Op woensdagmiddag 14 juni 2017 om 14.30 uur is de try-out van de familie-muziektheaterproductie “Beer gaar op reis”. Met dit programma start het cultureel educatieve programma 2017-2018, een samenwerkingsverband van cultuurmakelaar Zeewolde met een groot aantal culturele partners en stichting de Verbeelding.

De muziek in deze try-out wordt uitgevoerd door het Belinfante Quartet. Het Belinfante Quartet is vernoemd naar Frieda Belinfante, de eerste vrouwelijke dirigent in Europa, celliste en groot inspiratie. De leden van het kwartet zijn Olivia Doflein, Xaquin Carro Cribeiro, Sophie Vroegop en Pau

Marquès i Oleo. Ze hebben elkaar ontmoet in Nederland rond het einde van hun conservatorium studies en voelen zich verbonden in hun liefde en passie voor kamermuziek. In september 2016 speelden ze hun eerste concert in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven. Sindsdien werken ze intensief samen en geven ze concerten in binnen- en buitenland. Het kwartet is gecoacht door

Mikhail Zemtsov en Sebastian Kolosky, leden van het Utrecht

String Quartet.

 

Het project wordt uitgevoerd door een collectief. De samenwerkende partners zijn: Rob van den Broek (concept, coördinatie en verteller), Enne Koens (teksten) , Baltus Wigersma (animaties en techniek), Stichting Utrecht String Quartet (muziek en ondersteuning).


De familie-muziektheaterproductie “Beer gaar op reis” is geïnspireerd op het Children’s Album. Aan de hand van de muziek van Tsjaikovski maken kinderen een reis door hun fantasie, maar ook door hun eigen leven. De familie- muziektheaterproductie “Beer gaar op reis” is een afwisselend programma met de muziek als centraal gegeven, live uitgevoerd door een strijkkwartet, animaties en vertellingen.

Enne Koens heeft 24 teksten geschreven, analoog aan de 24 muziekstukjes. Enne Koens schrijft toneelstukken, liedjes en boeken voor alle leeftijden, maar meest al voor kinderen. Sinds oktober 2015 ligt er weer een nieuw kinderboek in de winkel: Hotel Bonbien. Daarvoor schreef ze Sammie en opa, waar ze de Vlag en Wimpel voor kreeg en de derde prijs van de Vlaamse Kinderjury.

http://www.ennekoens.nl/

Baltus Wigersma heeft geïnspireerd door de muziek, unieke animaties gemaakt. Baltus Wigersma heeft in de maanden mei en juni 2017 ook een solo tentoonstelling in de Verbeelding.

  page2image9464

multidisciplinaire kunstenaar. Hij schildert, beeldhouwt, maakt installaties, ontwerpt en

enthousiaste groep professionele kunstenaars. De laatste tijd schildert en tekent hij veel

Baltus is een

regisseert theaterproducties. Hij is lid van de Flevolandse Kunstenaarsvereniging; een

in het digitale atelier. De animaties in de voorstelling zijn allemaal digitaal getekend.

Voor meer informatie: http://www.baltuswigersma.nl/

 

Na afloop van de voorstelling is de finissage van deze expositie onder het genot van een hapje en drankje. Tevens is er dan ook tijd en ruimte om over de voorstelling van gedachten te wisselen. Ook liggen er evaluatieformulieren klaar.

De familie-muziektheaterproductie “Beer gaar op reis” is een afwisselend programma met de muziek als centraal gegeven, live uitgevoerd door een strijkkwartet, animaties en vertellingen. De productie is speciaal bedoeld voor kinderen van de groepen 3 t/m 6 het basisonderwijs. Wij nodigen (groot)ouders en/of verzorgers graag uit om samen met de kinderen naar de voorstelling te komen.

De eerste try-out is GRATIS en duurt ongeveer 45 minuten.
Reserveren voor deze voorstelling is noodzakelijk gelet op het beperkte aantal plaatsen. Reserveren:

broekrobvanden@gmail.com. Graag vermelden aantal personen

Voor meer informatie: Rob van den Broek, 06-10251235 of broekrobvanden@gmail.com

Deze productie is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de cultuurmakelaar Zeewolde, Stichting de Verbeelding, Stichting QEM, Epicflow, het Utrecht String Quartet en Baltus Wigersma en Rob van den Broek 

Projecten

Kunst bij Rustpunten

Kunst bij rustpunten 

Download hier het bijbehorende PDF document


Strippende kunstenaars

uit


Tegenvoetsporen

Tegenvoetsporen

Bezoek de website van Tegenvoetsporen